Bieke Dumont


No(-)Body

Deze dame is opgegroeid in Gistel maar na haar studie blijven plakken in Gent.

Bieke is een vaste deelnemer aan Buren bij Kunstenaars en dit samen met haar mama Lieve Vervaeke die in Gistel woont.

Sinds 2009 is zij gebeten door de kleimicrobe en heeft ze jarenlang een opleiding gevolgd bij Françoise Busin in Lovendegem aangevuld met workshops in Frankrijk en België. Momenteel volgt Bieke nog altijd les in de Kunstacademie van Lievegem (Waarschoot).

In de beginjaren was ze vooral bezig met het draaien van gebruiksgoed wat dan later werd gevolgd door het draaien en afwerken van kunstige objecten die zij bij voorkeur afwerkte via de rakutechniek of met een decoratieve glazuur.

Sinds zij aan de Kunstacademie studeert, legt zij zich meer en meer toe op het maken van organische objecten via opbouwtechnieken, wat toelaat om groter te werken.

Voor Kunst in ' t Steedje heeft Bieke gekozen voor het werk met de titel No(-)Body omdat het geïnspireerd is op een steen die zij gevonden heeft op het strand tijdens een leuk weekend aan de Opaalkust in Noord-Frankrijk. Het is een vorm geworden die haar persoonlijk doet denken aan een torso maar het staat iedere kijker vrij om erin te zien wat hij ziet!

Het stuk werd volledig opgebouwd uit worstjes klei en afgewerkt met een okerengobe en twee glazuren uit een zelf ontwikkelde kleurpalet 'huidskleuren'.

Daarnaast houdt zij er ook van om haar stukken af te werken met al dan niet ingekleurde Terra Sigillata.

Hier kan je het werk van Bieke zien

Steenhouwer Pieter Inghelbrecht
Hoogstraat 38

Klik op het vlaggetje voor meer details